• Delete
  • Edit

About

Denshawai Museum is a museum, located at Denshwai, El-Shohada, Menofia Governorate, Egypt

Location :
Denshwai, El-Shohada, Menofia Governorate

Added by Jopie, at 23 July 2017

Opening Hours

  • Monday 10:00 AM – 6:00 PM
  • Tuesday 10:00 AM – 6:00 PM
  • Wednesday 10:00 AM – 6:00 PM
  • Thursday 10:00 AM – 6:00 PM
  • Friday Closed
  • Saturday 10:00 AM – 6:00 PM
  • Sunday 10:00 AM – 6:00 PM

Gallery

Add missing information

Add email
Add phone
Add business description
Add website
Add Social Media
Add Products and Services

5 Reviews

  • YOUSSEIF ABDELLATIF
    05 February 2018

    متحف دنشواى متحف موجود فى مصر فى قرية دنشواى فى محافظة المنوفيه , اتبنى عشان يخلد و يكرم ذكرى الشهدا اللى ماتوا فى حادثة دنشواى اللى حصلت سنة 1906. المتحف اتعمل سنة 1963 فى نفس المكان اللى حصلت فى حادثة دنشواى و بعدين اتبنى مرة تانية عشان يبقى اكبر و افتتح مرة تانية رسمى فى 1 يوليه سنة 1999. فكرة بنا المتحف كان عشان يكرموا الفلاحين اللى اتشنقوا فى الحادثة المشهورة دى و عشان يفكروا الناس بالاحداث المؤسفه اللى حصلت للمصريين ايام الاحتلال الانجليزى.

    response / report this review
  • Mono Manger
    29 January 2018

    أكثر من رائع لما فيه من مأساة وظلم لابرياء كل ذنبهم انهم يدافعون عن أرضهم وعرضهم وقوت يومهم وظلم الاحتلال الغاشم

    response / report this review
  • السيد دغيش
    15 January 2018

    مكان رائع يحكي تاريخ

    response / report this review
  • Amr Elmogy
    13 December 2017

    1/7/1999 تم افتتاح المتحف رسمياً بحضور السيدة سوزان مبارك والفنان فاروق حسني. الهدف من إنشاء المتحف تخليد دور هذه الحادثة الوطنية لكى يستطيع شباب المدارس والجامعات ودور الشباب والمراكز الثقافية التعرف على إحدى صور نضال الشعب المصرى وزرع روح الانتماء في أجيال الوطن.

    دنشواى قرية في ريف مصر - شاء لها القدر أن تصبح مثالاً لروح التحدى الكامنة لدى كل مصرى حين يتعرض شرفه أو عرضه أو أرضه للعدوان، وما من مصرى ألا ويعرف ما حدث من جنود الاحتلال في تلك الفترة وهم في رحلة صيد في تلك القرية، واتخد جيش الاحتلال وفاة أحد ضباطهم تكئة لقهر فلاحى قرية دنشواى ونال أهلها ما نالهم جراء ما حدث من شنق وجلد وتعذيب وسجن صاغها الفلاح المصرى إلى قصص شعبى وموال تمجيدا وفخرا بهؤلاء الشهداء. تم تصميم المتحف على أساس أن يستطيع الزائر منذ دخوله المتحف أن يتعرف على قصة حادثة دنشواى منذ دخول الإنجليز القرية وحتى نهاية الحادثة.

    response / report this review
  • Abdelaziz Hossny
    30 July 2017

    هذا المكان يحتوي علي حكاية كبيرة تحكي عن أموات أبرياء من شنقهم الذي كام به الإنجليز أيام الاحتلال

    response / report this review

Rate & Write Reviews