Home - Malaysia - Selangor - Cendol Kampung Hulu
Place Types : Dessert Shop, Malaysian Restaurant
Address : Cendol Kampung Hulu, 75200 Malacca Town
Coordinate : 2.19880076179, 102.247980776
Phone : +60126732028
Email :
Parking : lot
Payment : cash_only
Services : groups, kids, outdoor, reserve, takeout, walkins
Rating : 4.20
Social : facebook.com/1729404533958702
31K people like this.
Website : www.instagram.com/cendolkampunghulu
Opening Hours :
Monday: 11:00 - 19:00
Tuesday: 11:00 - 19:00
Wednesday: 11:00 - 19:00
Thursday: 11:00 - 19:00
Friday: 11:00 - 19:00
Saturday: 11:00 - 07:00
Sunday: 11:00 - 19:00
Inappropriate listing? Request for Deletion
Like this? Embed to your site
Outdated or incorrect information? Suggest an Edit

frequently asked questions (FAQ):

  • Where is Cendol Kampung Hulu?

    Cendol Kampung Hulu is located at: Cendol Kampung Hulu, 75200 Malacca Town.

  • What is the phone number of Cendol Kampung Hulu?

    You can try to dialing this number: +60126732028 - or find more information on their website: www.instagram.com/cendolkampunghulu

  • What is the opening hours of Cendol Kampung Hulu?

    Monday: 11:00 - 19:00
    Tuesday: 11:00 - 19:00
    Wednesday: 11:00 - 19:00
    Thursday: 11:00 - 19:00
    Friday: 11:00 - 19:00
    Saturday: 11:00 - 07:00
    Sunday: 11:00 - 19:00

  • Where are the coordinates of the Cendol Kampung Hulu?

    Latitude: 2.19880076179
    Longitude: 102.247980776

About the Business:

For bookings please do not hesitate to call us

Asyraf: 0172025848
Ika: 01127018911
Mac: 0126732028

What Other Say:

User (25/08/2018 19:37)
Dimaklumkan kami menerima dugaan sebentar tadi.. Kitchen kami yang baru di renovate telah mengalami kebakaran akibat kebocoran gas.. mujur tiada siapa yg cedera .. agak cemas juga tadi tp alhamdulillah dugaan buat kami . buat masa ni kami terpaksa holdkan sementara kitchen kami di baik pulih.. mohon maaf atas segala kesulitan yg di alami..
CENDOL KAMPUNG HULU ON SEPERTI BIASA ๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™โค๏ธโค๏ธโค๏ธ

User (22/08/2018 10:46)
Salam Aidiladha buat semua, kami buka seperti biasa harini ok.. Jom bawak family menyendol!!! ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

User (17/08/2018 10:29)
Pelanggan kami yg dihormati, pihak kami terpaksa holdkan kitchen selama lbh kurang 5 jam hari ini (17 Ogos 2018) dr jam 12 - 4ptg untuk kerja2 menaik taraf sistem piping air dan bahan buangan supaya lebih efisyen.
Cendol Kampung Hulu on spt biasa ..
Mohon maaf atas kesulitan ๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™โค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธ

User (09/08/2018 09:45)
Dear valued guest,
On behalf of the entire team, it is our pleasure in welcoming you to Cendol Kampung Hulu@Straits Werks Cafe. We always strive to improve your guest experience and do so by continuous upgrades of our cafe serving time and services, which take us from Good to Best on our quest to satisfy our valued guests.
... It is, therefore, our great pleasure to inform you that we have commenced our long-awaited kitchen renovation project mainly to improve our services. As for today we have to close our kitchen until 4 pm (9 Aug 2018) and we only serve Cendol Kampung Hulu. We would like to apologise in advance for any inconvenience this might cause you. We sincerely appreciate your understanding while we make these great enhancements towards better services. Thank You
See more

User (09/08/2018 09:45)
Dear valued guest,
On behalf of the entire team, it is our pleasure in welcoming you to Cendol Kampung Hulu@Straits Werks Cafe. We always strive to improve your guest experience and do so by continuous upgrades of our cafe serving time and services, which take us from Good to Best on our quest to satisfy our valued guests.
... It is, therefore, our great pleasure to inform you that we have commenced our long-awaited kitchen renovation project mainly to improve our services. As for today we have to close our kitchen until 4 pm (9 Aug 2018) and we only serve Cendol Kampung Hulu.
We would like to apologise in advance for any inconvenience this might cause you. We sincerely appreciate your understanding while we make these great enhancements towards better services.
Thank You
See more

User (28/07/2018 10:49)
A must try cendol in Melaka!!!
Original cendol shaved ice only at @cendolkampunghulu. Mix with variety of fruits. Durian, Longan, Mango, Pineapple, Dragon Fruit.
Located beside Melaka River near Jonker Street area . ... Waze : Cendol Kampung Hulu@The Straits Werks and Cafe
RM5 Normal Cendol, RM6 Fruits & RM15 Durian
__________________________
@cendolkampunghulu
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan
See more

User (27/07/2018 19:43)
Hari hari ada besday... Happy besday awak ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
@cendolkampunghulu
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice... #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan
See more

User (21/07/2018 11:47)
Cafe kami mengadap sungai Melaka tau.. Ada ramai yg tak jumpa . just parking di parking lot depan Masjid Kpg Hulu, cafe kami di belakang. Org Melaka mesti tau Tong Hup lama.. haaaa kami sebelah Tong Hup lama tp di belakang mengadap sungai ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

User (20/07/2018 17:23)
Tak nak kata pape ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kami jual #cendolkampunghulu
#originalcendolshavedice #jonker #melaka #cendolpadu #cendoldurian

User (15/07/2018 14:43)
Bestnya ada kawan yang suprisekan kita @cendolkampunghulu ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan #worldcup2018

User (13/07/2018 19:50)
Best kan kalau ada suprisekan kita kat @cendolkampunghulu ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan #worldcup2018

User (13/07/2018 15:42)
Panas2 ni pekene @cendolkampunghulu perghhhh . Tapau bawak balik pun buley ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan #worldcup2018

User (13/07/2018 15:41)
Panas2 ni pekene @cendolkampunghulu perghhhh . Tapau bawak balik pun buley ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
#cendolkampunghulu #originalcendolshavedice #jonkerwalk #cafebytheriver #melaka #merecikhawau #cendoldurian #cendolmangga #cendollongan #cendoldragonfruit #jjcm #jalanjalancarimakan #worldcup2018

User (23/06/2018 23:48)
A must try cendol in Melaka!!!
Original cendol shaved ice only at @cendolkampunghulu. Mix with variety of fruits. Durian, Longan, Mango, Pineapple, Dragon Fruit.
Located beside Melaka River near Jonker Street area . ... Waze : Cendol Kampung Hulu@The Straits Werks and Cafe
RM5 Normal Cendol, RM6 Fruits & RM15 Durian
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€ ”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
้ฉฌๅ…ญ็”ฒ้š่—ๅœจๅธ‚ๅ†…็š„ไธ€ๅฎถๅ’–ๅ•ก้ฆ †๏ผŒ่ฟ™ไธ€้—ดๅœจๅ‹ๆ—้‡Œๅฏๆ˜ฏ้žๅธธๆœ‰ ๅๆฐ”็š„ๅ“ฆใ€‚ๅบ—ๅ†…ๆœ‰ๅ„็งๅ„ๅผ็”œ็ ‚นๅ’Œ่ฅฟๅผ็ฎ€้ค้ฃŽๅ‘ณ็พŽๅƒ๏ผŒๆไพ›็š „้€‰ๆ‹ฉ่ฟ˜่›ฎๅคš็š„ใ€‚็œ‹ๆ˜ฏไฝ ไปฌๆƒณ่ฆ ๅƒๆ„ๅคงๅˆฉ้ข่ฟ˜ๆ˜ฏๅ–ๅ†ฐๆฒ™๏ผŸๅˆๆˆ–่ €…ๆ˜ฏๅผ€่ƒƒ่œ้ƒฝๆœ‰๏ผŒ็ปๅฏนๅฏไปฅๆปก่ถ ณๆฏไธชไบบๅฃๅ‘ณใ€‚ๆ•ด้—ดๅบ—่ฎฉไบบ่ˆ’ๆœ ๆ”พๆพ็š„ๆ„Ÿ่ง‰๏ผŒๅบ—ๅ‘˜็š„ๆœๅŠกไนŸๅพˆไ บฒๅˆ‡Cendol Kampung Hulu@Straits Werks๏ผ†Cafeๅœฐๅ€๏ผšNo. 32๏ผŒJalan Kampung Hulu๏ผŒ75200 Melakaใ€‚่ฅไธšๆ—ถ้—ด๏ผšๆ˜ŸๆœŸไธ€่‡ณๆ˜Ÿๆœ Ÿๆ—ฅ12:00 pmไธ€12:00 pm ่”็ณปๆ–นๅผ๏ผš019-6614439 Google Maps: https://goo.gl/maps/kqf4jLpeD2H2
See more

User (22/06/2018 17:16)
Anda pernah cuba rasa cendol kami di @cendolkampunghulu ? Ala setakat cendol, mana2 pun ada
โญ• Tak pernah ? โญ• Apa kelainan @cendolkampunghulu ni?
... Cendol kami gabungan dari Korean Shaved Ice dan cendol gula melaka. Adunan santan yg padu di padankan dengan pure gula melaka memang memukau selera tekak anda.
Selain itu, kami gabungkan lagi dengan ais krim kelapa pandan home made kami yg pastinya meruntuhkan iman diet anda
โญ• Apa lagi yg best??? Ha ada lagi!!! Kami gabungkan lagi dengan buah buahan yg sedap2, durian, strawberry, mangga dan yg terbaru buah longan, nanas dan dragon fruit.
โญ• Perghhhhh harga plak camne??? Harga dont worry walaupun cafe kami gaya hipster2 tapi harga cendol biasa hanya RM5, buah2 RM6 dan durian RM15
โญ• Ada makan2 tak kat sini? Gile pe takde ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.. Sape yg pernah datang pastinya takkan lupakan masakan tempatan dan western hasil dari air tangan chef2 kami yg berpengalaman. Yang paling best Nasi Kampung Hulu, Ayam Kari dan Ayam Masak Lemak Cili Api... Pasta Platters, Nanchos, Lamb Rack dan Chicken Chop antara menu Western favorite pengunjung disini.
Perghhh!!! Memang terangkat!!!
โญ• Nak buat suprise pada yg tersayang? Kami ada space yg cukup selesa utk buat deco2 gitu.. Tempahan untuk group pun kami terima tapi bgtau awal2 tau๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
โญ• Cafe ni kat mana?? Waze : Cendol Kampung Hulu @straitswerkscafe Anda park di parking lot besar depan Masjid Kampung Hulu, cafe kami ke belakang menghadap sungai, dr depan pun boleh masuk lalu ikut Gentlemen's Barber sederet dengan Tong Hup lama.
So jumpa anda di @cendolkampunghulu ye โคโคโค
@cendolkampunghulu Original Cendol Shaved Ice
https://www.facebook.com/pg/cendolkampung hulu/
See more

User (13/06/2018 15:18)
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN Dari warga @cendolkampunghulu & @straitswerks .. Segala salah dan silap kami menyusun sepuluh jari memohon kemaafan... *kami akan bercuti dari 14/6 sehingga 17/6 untuk sambutan aidilfitri

User (02/06/2018 18:50)
Happening buka kat @cendolkampunghulu taw,.esok kne try

User (28/05/2018 22:55)
JOM MOREH !!! 9mlm - 12.30mlm
Menu sempoi & murah cuma RM3 sahaja
... ๐Ÿ“MEE KANTIN Pekene mee goreng sempoi & telur mata panas2
๐Ÿ“ROTI POUND + SAMBAL TELUR Ni memang padu beb!!!
๐Ÿ“ROTI TELUR GOYANG Roti hailam bakar kene plak dengan 2 biji telur goyang.. jangan lupa bubuh kicap.. pergghhh!!!!
So apa lagi??? Menu ni hanya available dr jam 9mlm - 12t/mlm setiap hari sepanjang Ramadhan ini..
#cendolkampunghulu #straitswerkscafe #moreh #ramadhan2018๐ŸŒ™ #melaka #jonkerwalk #tepisungaimelaka #sungaimelaka #jalanjalancarimakan #jjcm
See more

User (20/05/2018 15:31)
MARHABAN YA RAMADAN
MERIAHKAN RAMADAN ANDA DENGAN BERBUKA BERSAMA KELUARGA DI @cendolkampunghulu .
PROMO RAMADAN 2018... BBQ PLATTERS @4PAX only RM69.90 - Sirloins - Beef Rib - Lamb - Sweet Potatoes - Corn - Zukini
Menu Lain : Western Chicken Curry Ayam Masak Lemak Nasi Kampung Hulu Fried Mee, Kuewtiaw & Rice
Location : Waze - Cendol Kampung Hulu @straitswerkscafe Parking lot depan Masjid Kampung Hulu Cafe di bahagian belakang menghadap Sungai Melaka
Business Hours for Ramadan : 3pm - 12midnight
PM / Whatsapp terus kami untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.
Amy - 0173636153 Ady - 0178474780 Mac - 0196614439
Tempahan awal amat digalakkan. Terima Kasih
๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿ๐Ÿฝ . #ramadhan2018 #bbqplatters #straitswerkscafe #cendolkampunghulu #icecream #jonkerstreet #tempatlepakbest #tepisungaimelaka #sotongjumbo #kampunghulu #pasta #cabonara #aglioolio #bolognese #meatbalcheeseleleh #melaka #iftar #jonkerstreet @ Cendol Kampung hulu
See more

Similar Places:

1. Sweet Butter Cookies
Klang
Coordinate: 3.08647973777, 101.384882927
Phone: 0192043983

2. Salon Du Chocolate 1U
One Utama, Petaling Jaya, Malaysia
Coordinate: 3.14777166804, 101.61570718

3. Yao's Homemade Cookies
46, Lorong Baru, 10400 George Town, Malaysia
Coordinate: 5.41468193704, 100.326411354
Phone: 0125625176

4. Gather House ๅˆๅฟƒๅ›ญ็ณ–ๆฐดๅฑ‹
1, jalan cu3, taman cheng utama, 75250 Malacca City
Coordinate: 2.2610954, 102.2237682
Phone: +6063355173

5. Apam Balik Setia Alam
Maybank kapar, Klang 40170
Coordinate: 3.5079301, 101.1017109
Phone: +60173945389

6. Blackball Original Taiwanese Tea & Dessert ้ป‘ไธธ
Jalan Lobak, 70200 Seremban (City)
Coordinate: 2.73120119614, 101.932630937

Copyright ยฉ 2016 - 2022 .
VYMaps.com | Aboutย Us | Privacyย Policy | Listingย Submission | Sitemap .