Home - Brunei - Tutong - Garam Gunung
Place Types : Health/Beauty
Address :
Coordinate : 4.88333, 114.933
Phone : +6738113016
Email :
Social : facebook.com/433867510034805
263 people like this.
Inappropriate listing? Request for Deletion
Like this? Embed to your site
Outdated or incorrect information? Suggest an Edit

frequently asked questions (FAQ):

  • What is the phone number of Garam Gunung?

    You can try to dialing this number: +6738113016

  • Where are the coordinates of the Garam Gunung?

    Latitude: 4.88333
    Longitude: 114.933

About the Business:

Garam Mandian Aura Dengan Terapi Al-Quran / Sabun Garam Gunung Dengan Terapi Al-Quran

Description:

Garam Mandian Aura dan Sabun Garam Gunung diperbuat daripada garam gunung Himalaya dan ianya telahpun diruqyah/didoakan/diterapi dengan 30 juzuk Al-Quran, Bacaan Surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali, Bacaan Surah Yaasin sebanyak 40 kali, Ayat-ayat Ruqyah, Ayat-ayat Syifa', Doa-doa Syifa', Selawat Syifa;, Selawat Tafrijiyyah, Asma Ul Husna, Istighfar dan Azan.

Khasiat Garam Bukit Dalam Perubatan Islam - lancar darah,masalah saraf - kebas, sihir/santau/saka, pagar rumah, masalah ketagihan, lemah badan,migrain, buang toksin, sakit lutut, gout dll

What Other Say:

User (11/07/2013 16:09)
BismiLlahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh... Selamat mengerjakan ibadah puasa dibulan Ramadhan..... Adakah abiskita merasa sengal-sengal kaki selepas mengerjakan solat sunat terawikh dan selepas berjalan2 digerai Ramadhan? Dapatkan sekarang garam mandian aura yang mana ianya boleh dibuat sebagai rendaman kaki. Insyaallah ianya akan membantu abiskita yang menghadapi sengal-sengal kaki dan sebagainya. Dapatkannya sekarang sementara stok masih ada. Temui kami dikiosk hadapan OKKY Jewellery Giant Hypermart Kg Rimba Gadong.

User (18/06/2013 18:31)
Bismillahirrahmanirrahim.... Assalamu'alaikum Warrah Matullahi Wabarakatuh.... Sukacita dimaklumkan bahawa kiosk kami yang sebelum ini terletak dihadapan Restoran Sugarbun Giant Hypermart Kg Rimba Gadong telahpun berpinda kehadapan OKKY Jewellery Giant Hypermart Kg Rimba Gadong. Harap maklum !!!...

User (12/06/2013 13:16)
Dari Abdullah bin Umar r.a, dari Nabi s.a.w., “Sesungguhnya Allah s.w.t menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api, air dan garam.”-(HR al-Baghawiy)

User (10/06/2013 13:58)
Bismillahirrahmanirrahim...... Assalamu'alaikum Warrah Matullahi Wabarakatuh dan selamat petang. Besok adalah hari terakhir untuk kami berada di kiosk kami dihadapan Restoran Sugarbun Giant Hypermart Kg Rimba Gadong. Dapatkanlah segera Garam Mandian Aura dan Sabun Garam Gunung dari kami.

User (02/06/2013 07:31)
Garam Gunung adalah pecahan garam Kristal Himalaya atau lebih dikenali sebagai Garam Gunung Himalaya. Garam ini hanya didapati dikawasan Banjaran Himalaya. Selain itu garam ini juga dikenali sebagai ‘Himalayan Rock Salt’. Ianya adalah garam organic yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna. Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia. Garam Gunung Himalaya berbeza daripada garam halus biasa yang dipro...
Continue Reading

User (28/05/2013 09:24)
Sabun Garam Gunung Yang teelah siap diterapi dengan Al-Quran dan telah siap di packaging.

User (28/05/2013 07:41)
Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran. Antaranya ialah pencemaran makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian.
Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan. Inilah sebabnya terjadi pelbagai penyakit seperti tumor, kanser, migrain... dan sebagainya.
Fakta daripada pelbagai kes penyakit mendapati bahawa hampir 90% punca penyakit adalah disebabkan oleh toksin. Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa bunagan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh.Toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.
See More

User (27/05/2013 19:50)
Garam Gunung adalah pecahan garam Kristal Himalaya atau lebih dikenali sebagai Garam Gunung Himalaya. Garam ini hanya didapati dikawasan Banjaran Himalaya. Selain itu garam ini juga dikenali sebagai ‘Himalayan Rock Salt’. Ianya adalah garam organic yang paling berkhasiat, paling bersih dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang amat sempurna. Ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia. Garam Gunung Himalaya berbeza daripada garam halus biasa yang dipr...oses yang mana kandungan sodiumnya adalah sodium pasif yang menyebabkan tekanan darah naik. Garam memudaratkan apabila proses “pembersihan” turut menghilangkan unsur potassium, kalsium, magnesium dan besi yang perlu bekerjasama dengan sodium. Garam merupakan satu rahmat daripada Allah s.w.t yang boleh dinikmati dan tidak semestinya ditakuti kemudaratanya.
Baginda Rasulullah Salallahu ‘Alaihi Wassalam pernah bersabda yang bermaksud “ Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam, Allah akan menghindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila, kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja”.
GARAM MANDIAN AURA
Garam Mandian Aura ini dihasilkan daripada hasil gabungan langit dan bumi. Garam Mandian Aura berasal dari pecahan garam Kristal Himalaya atau lebih dikenali sebagai Garam Gunung Himalaya. Garam Mandian Aura ini juga telah diterapi dan didoakan dengan 30 Juzu’ Al-Quran, bacaan Surah Al-Fatihah sebanyak 41 kali, bacaan Surah Yaasin sebanyak 40 kali, Ayat-Ayat Ruqyah, Ayat-Ayat Syifa’, Doa-Doa Syifa’, Selawat Syifa, Selawat Tafrijiyyah, Asma Ul Husna, Istighfar dan Azan.
KHASIAT
Melancarkan peredaran darah seluruh badan. Membantu membuang toksin dari badan dan dapat mengelakkan virus. Melegakan kesakitan otot, lenguh-lenguh, sakit-sakit sendi, sengal-sengal dan kekejangan otot kaki. Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri dan berjalan. Membantu merawat tumit kaki yang merekah. Mengurangkan pening, migrain, angin, lemak Menghilangkan gatal-gatal, kaki berair (kulat air), kaki pecah, kaki berbau Melancarkan perjalanan darah, mengurangkan toksid, lemak/kolestrol di samping mengaktifkan perjalanan darah. Mengurangkan kesakitan dari sakit gout Resdung
SABUN GARAM GUNUNG
Sabun Garam Gunung penuh dengan khasiat mineral semulajadi dan ianya didoakan dengan : 30 juzu’ Al-Quran, Surah Al-Fatihah 40 kali, Surah Yaasin 40 kali, Ayat-Ayat Ruqyah, Selawat Syifa’, Ratib Al-Attas, Istighfar, Zikir Khusus, Asma Ul Husna, Azan.
SABUN INI TIDAK MENGELUARKAN BUIH ATAUPUN BAU.
KHASIAT
Mempercepatkan proses mengeluarkan sel-sel kulit yang mati. Melembab dan melembutkan kulit. Mengurangkan kesan jerawat/parut di muka. Merangsang kulit mengeluarkan sel-sel yang baru. Menambahkan vitamin semulajadi kepada kulit. Menjadikan kulit nampak lebih sihat dan muda. Menghilangkan kegatalan. Untuk resdung... Gosok di tangan dan di sapu di muka, leher, telinga, tengkok dsb…
See More

User (26/05/2013 12:11)
Bismillahirrahmanirrahim..... Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh..... Garam Mandian Aura telah berada dipasaran. Sila dapatkannya dikiosk kami yang terletak dihadapan Restoran Sugarbun Giant Hypermart Kg Rimba Gadong...... Dapatkannya sementara stok masih ada.

User (25/05/2013 20:41)
Bismillahirrahmanirrahim..... Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh..... Untuk makluman semua, stok garam mandian aura telah pun dkhatamkan sebentar td. Insyaallah ianya akan mula dipasarkan pada bsk hari. Dapatkannya di kiosk hdpn sugarbun giant rimba gadong. Dapatkannya sementara stok masih ada.

User (14/05/2013 21:23)
Bismillahirrahmanirrahim..... Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh..... kami dari pihak pengeluar garam mandian aura memohon maaf kerana pada masa ini kami kehbsn stok garam mandian aura. Pada masa ini kami dlm proses utk mengkhatamkan dan insyaallah ianya akan berada dipasaran pada minggu hadapan. Selain itu insyaallah dalam sedikit masa lagi kami akan mengeluarkan satu lg produk terbaru kami iaitu sabun garam aura.

User (03/05/2013 07:56)
Bismillahirrahmanirrahim.... Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh.... Pihak MHG Halis Enterprise kini mengorak langkah setapak lagi apabila tidak lama lagi kami akan mengeluarkan satu lagi produk kami yang diberi nama sebagai 'SABUN GARAM AURA' yang diperbuat daripada garam gunung. Nantikannya.

User (21/04/2013 14:23)
Garam Mandian Aura diperbuat daripada garam gunung Himalaya dan ianya telahpun diruqyah/didoakan/diterapi dengan 30 juzuk Al-Quran, Bacaan Surah Al-Fatihah sebanyak 40 kali, Bacaan Surah Yaasin sebanyak 40 kali, Ayat-ayat Ruqyah, Ayat-ayat Syifa', Doa-doa Syifa', Selawat Syifa', Selawat Tafrijiyyah, Asma Ul Husna, Istighfar dan Azan.
Khasiat Garam Bukit Dalam Perubatan Islam : -Melancarkan perjalanan darah -masalah saraf (kebas)... -lemah badan -migrain -buang toksin -sakit lutut -gout -sihir/santau/saka -pagar rumah dan lain-lain lagi
See More

User (19/04/2013 10:42)
Garam Mandian Aura diperbuat daripada garam gunung Himalaya dan ianya telahpun diruqyah/didoakan/diterapi dengan 30 juzuk Al-Quran, Bacaan Surah Al-Fatihah sebanyak 40 kali, Bacaan Surah Yaasin sebanyak 40 kali, Ayat-ayat Ruqyah, Ayat-ayat Syifa', Doa-doa Syifa', Selawat Syifa;, Selawat Tafrijiyyah, Asma Ul Husna, Istighfar dan Azan.
Khasiat Garam Bukit Dalam Perubatan Islam - lancar darah,masalah saraf - kebas, sihir/santau/saka, pagar rumah, masalah ketagihan, lemah badan,migrain, buang toksin, sakit lutut, gout dll

Similar Places:

1. BBPlus Collagen Brunei
Kg Rimba, BE3119 Brunei, Brunei
Coordinate: 4.9601102, 114.9228668
Phone: +673 7251442 (www.21stcenturysarah.com)

2. Brunei Bisnes
Kg perpindahan mentiri Jln D spg 41, BU2129 Brunei, Brunei
Coordinate: 4.96995, 115.02908
Phone: +6738302312

3. Arlyn Mamala
Lot 4367 x8 Jalan Maulana Kuala Belait, KB1133 Brunei, Brunei
Coordinate: 4.58851, 114.19504
Phone: 6738648878

4. VN Cosmetics (Brunei)
No. 21 Spg 357, Kg Lambak Kiri, BE1518 Brunei, Brunei
Coordinate: 4.89715, 114.9286
Phone: 2236265 / 8899547

5. Ave Kosmetic Item
Tutong, 3345 Brunei, Brunei
Coordinate: 4.86971, 114.86267
Phone: +673 816 4439

6. Furmon Brunei
ONLINE BUSINESS, SMS/ WA FOR PRICING & CONSULTATION, 6738844609 Tutong, Brunei
Coordinate: 4.8, 114.65
Phone: 6738264063

Copyright © 2016 - 2022 ..
VYMaps.com | About Us | Privacy Policy | Listing Submission | Sitemap .